• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Benvingut, Convidat/da
Nom d'usuari: Contrasenya: Recordar contrasenya
  • Pàgina:
  • 1

TEMA:

recepta: bunyols de quaresma fa 13 anys 10 mesos #23766

^Potser algu té ganes de seguir la tradició, demà enterro de sardina, recollirem austeritat i
BUNYOLS DE QUARESMA

Ingredients:

125 gr. farina
125 ml. llet
75 gr. sucre
La pell de ½ llimona
1 cullerada de llevat en pols
1 ou
½ copa d’anís
Oli per fregir


Es barregen la farina, la llet, el sucre, la pell de la llimona, el llevat i el rovell de l’ou. Es deixa reposar aquesta massa durant 1 h. i després s’hi afegeix l’anís i la clara de l’ou muntada a punt de neu.
S’escalfa l’oli i es van tirant porcions d’aquesta massa perquè es fregeixin (amb una cullera sopera va bé) i en acabat, se’ls posa sucre i a menjar!!!!



Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Re: recepta: bunyols de quaresma fa 13 anys 10 mesos #23768

Gràcies Fina,
Farem servir la farina del Moli de la LLavina i a veure que tal surt!!!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Re: recepta: bunyols de quaresma fa 13 anys 10 mesos #23770

Ei, Carlosk75, i jo repassant si tindré tots els ingredients per a fer-ne !!
És clar, pot ser una bona activitat per a fer amb la canalla !!!
2005 Noruega, 2006 Finlàndia, 2007 Islàndia, 2008 i 2012 Suïssa, 2009 Irlanda, 2010 Canadà, 2011 Escòcia, 2013 Holanda, 2014 Aigües croates i cims de Dolomites, 2015 Gal.les, 2016 Àustria, 2017 Lofoten 2018 Savoia 2019 Bretanya

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Re: recepta: bunyols de quaresma fa 13 anys 10 mesos #23779

De ben segur que intentaré fer-los....ummmmm
Yo no sufro de locura, la disfruto a cada instante.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Re: recepta: bunyols de quaresma fa 13 anys 10 mesos #23797

Els intentare fer, ja et comentare com em queden

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Re: recepta: bunyols de quaresma fa 13 anys 10 mesos #23829

Fina, hi ha algun ordre per barrejar els ingredients? És que sóc molt torpe amb aquestes coses...
Mercè & Cia.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Re: recepta: bunyols de quaresma fa 13 anys 10 mesos #23850

Mercé, per barrejar els ingredients el que s'aconsella (jo ho faig també) és fer una muntanya amb la farina i fer un foradet com un crater al mig on posarem els ingredients, primer em va millor la manega pero ja una mica desfeta (el calor dels dits ja va bé), despres la resta.

Per fer amb els nens va molt bé fer galetes de mantega ---eva si son de diferents edats va fantastica aquesta activitat perque es una de les que permet que tots dos (El Ferran amb 9 anys i la Gemma 5) facin una activitat amb igualtat de condicions. us afegeixo la recepta encara que no se si hauria d'obrir un altre fil ( des de que fem galetes i fa molt temps, ells porten galetes a l'escola el dia del seu aniversari i comprem motllos de galeta allà on anem, en tenim d'arreu de França, de la Selva Negra, de Venecia, etc)

Pastes de té o galetes de mantega
Ingredients per a la massa de les galetes
2 ous
300 g de farina
125 g de mantega
70 g de sucre de llustre
Per a la xocolata de cobertura
100 g de xocolata per a fondre
una mica de mantega
1.- Encendre el forn a temperatura màxima per a pre-calentar.
2.- Per a fer la massa. Se suposa que s'hauria d'amassar damunt del taulell de la cuina, però ja us aviso que a mi sempre em cau la farina per terra o em regalimen els ous. Així doncs començo a amassar dins d'un bol i quan ja tinc la massa lligada, ho acabo damunt del taulell.
3.- Som-hi doncs: dins del bol hi posem la farina. Fem un volcà amb la farina i dins del cràter hi aboquem el sucre, els ous sencers i la mantega que haurem estovat una mica al microones (sense arribar a fer-la líquida). Ara bé la part "enganxosa", posem les mans al bol i anem barrejant tots els ingredients. Quan la massa la tingueu lligada, podeu posar-la damunt del taulell de la cuina i seguir amassant. En feu una bola de la massa i la reserveu a la nevera mínim 30 minuts. No massa més temps, ja que TENIU EL FORN ENCES!!!
4.- Mentrestant desfarem la xocolata al bany maria. Caldran 2 olles una que càpiga dins de l'altre. La gran l'omplirem d'aigua fins al punt de que cobreixi un dit o dos el cul de la petita. Dins la petita hi posarem la xocolata i la mantega. Anirem remenant mentre es van desfent els ingredients. ha de quedar una xocolata semblant a la textura de la "nocilla".
5.- Passats els 30 minuts, traurem la massa de la nevera i l'estirarem damunt del taulell de la cuina amb l'ajuda d'un corró. Deixarem la massa estirada amb un gruix aproximat de mig centímetre. Tot dependrà de com de gruixudes vulgueu les galetes ;).
6.- Per a fer les formes de les galetes només cal la vostra imaginació: nosaltres tenim molts motllos de galetes (quan anem de viatge en comprem, a l’Alsàcia en vam comprar forces) també va bé un vaset de "xupito", o un ganivet. ... això ho deixo a la vostra inventiva!
7.- La cocció de les galetes es fa a 180ºC durant uns 10 minuts. El temps dependrà de cada forn. Vosaltres sou qui millor coneix el forn de casa vostra! Les galetes no han de quedar massa torrades, més aviat les heu de treure encara una mica blanques.
8.- Un cop tretes del forn les deixeu refredar.
9.- Podeu pintarles amb ou dexatat o bé amb la xocolata que hem preparat abans. A vegades en fem de tipus "príncipes". És a dir, agafo una galeta li poso força xocolata i després damunt d'aquesta xocolata hi enganxo una altra galeta, fent referència a les galetes "Príncipe" que molts de nosaltres berenàvem quan erem menuts ;)
9.- Per a què la xocolata es refredi deixo les galetes unes hores a la nevera fins a que es solidifiqui.
JA EM DIREU COM US HA ANAT!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Re: recepta: bunyols de quaresma fa 13 anys 10 mesos #23852

gustóS
2005 Noruega, 2006 Finlàndia, 2007 Islàndia, 2008 i 2012 Suïssa, 2009 Irlanda, 2010 Canadà, 2011 Escòcia, 2013 Holanda, 2014 Aigües croates i cims de Dolomites, 2015 Gal.les, 2016 Àustria, 2017 Lofoten 2018 Savoia 2019 Bretanya

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

  • Pàgina:
  • 1

Alguns viatges

  • Nadal a l'Alsàcia +

    Si hi ha algun lloc a Europa que es celebri el Nadal amb especial interès és a Alsàcia. Tota Alsàcia es tomba a lluir els carrers, places i especialment les Llegir més
  • Bretaña, Normandía i París +

    Durante un año he estado leyendo los relatos de los compañeros caravanistas y autocaravanistas en sus diferentes viajes, esta vez, y como apoyo a aquellos que se han molestado en Llegir més
  • Petita ruta pels Alps +

    Ens hem proposat, per dir-ho d'alguna manera, fer la volta al Montblanc. Sortim de casa al voltant de les 9 hores 30 minuts aproximadament, gairebé sempre fem la mateixa ruta Llegir més
  • Països Baixos +

    Diari de viatge als Països Baixos, del 5 al 21 d’Agost de 2006, escrit sobre la marxa. Viatgem l’Imma, el Xavi i la Irene (8 anys) en una camper Marco Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25

El butlletí