• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Benvingut, Convidat/da
Nom d'usuari: Contrasenya: Recordar contrasenya

TEMA: Illes escoceses i Highlands

Re: Illes escoceses i Highlands fa 7 anys 8 mesos #43177

Eva, despres de aquests dos ultims posts crec qu'harem de començar amb els formatges d'Escocia, al igual que varem fer amb els d'Irlanda

Obispo Kennedy suau rentat amb whisky de malta.

Formatge de Bonchester es de vaca elaborat al comtat de Condado de Roxburgh

Inverloch formatge de cabra

Strathkinness es el gruyere escoces

Formatge Caboc de texura cremosa per tant amb gran quantitat de greix

El Dunlop es suau elaborat amb llet de vaca al comtat de East Ayrshire

Clava Brie formtage biologic de las Highlands

Orkney Grimbister

Dunsyre Blue de gust amargant semble ser que combina amb la mel

Lanark Blue formatge d’ovella blau elaborat artesenalment al comtat de Lanarkshire

Crowdie formatge fresc

Caboc cremos, enrollat amb farina de civada

Stewart tambe es coneix per Stilton d’escocia. Es un formatge blau de gust suau I salat

Tambe auras de probar el Cheddar crec que hi ha l’engles i l’escoces

I per acabar amb algo diferent que tal

Cullen Skink es una sopa típica escocesa feta amb un peix semblant al bacalla, aquí será fumat amb patates i ceba. Crec que el que aqui anomenem "patates amb bacalla"

www.scottishfoodguide.com/

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Last edit: per mar-mar.

Re: Illes escoceses i Highlands fa 7 anys 8 mesos #43178

Obispo Kennedy suau rentat amb whisky de malta.
Té forma de disc amb escorça enganxosa de color taronja-groc, rentada amb salmorra. És suau i vellutat, amb un final picant.


Formatge de Bonchester es de vaca elaborat al comtat de Condado de Roxburgh
Té forma de disc petit i rodó, de poca profunditat, amb una escorça blanca que desenvolupa unes quantes pigues.
El formatge es fa de la llet Jersey i es pot comparar amb el Camembert, però amb sabor més a mantega amb un sabor floral pronunciat.


Inverloch formatge de cabra
Un formatge elaborat amb llet 100% de cabra. Ferm en textura amb un sabor deliciosament subtil de la llet de cabra. Realitzat per l'empresa de formatges Inverloch - Campbeltown


Strathkinness es el gruyere escoces
La versió escocesa de Gruyère, guardonada. Prop de 50 galons (189 litres) de llet van per formatge! Madurat 6-12 mesos.

Formatge Caboc de texura cremosa per tant amb gran quantitat de greix.
Té forma de tronc rebossat en farina de civada. El formatge s'elabora amb llet enriquida, i és mantegós. La civada torrada li dóna un gust d'anou, el gust de llevat. És un formatge de taula que es troba sovint a les coques de civada.


El Dunlop es suau elaborat amb llet de vaca al comtat de East Ayrshire


Clava Brie formtage biologic de las Highlands


Orkney Grimbister
Formatge lleuger i de gust una mica cítric, ideal amb galetes de civada o pa francès cruixent. Altament recomanable.


Dunsyre Blue de gust amargant sembla ser que combina amb la mel
Forma de cilindre, sense pasteuritzar, blau elaborat amb llet de vaca. La pell humida i blanca té una gran varietat de motlles. El formatge s'embolica en paper d'alumini. Quan madura, l'interior suau de color cremós és penetrat per unes ratlles gruixudes de floridura blau-verd que li confereixen un sabor picant.


Lanark Blue formatge d’ovella blau elaborat artesenalment al comtat de Lanarkshire

Crowdie formatge fresc suau per a untar. Té un sabor picant característic. Aquest formatge és un menjar tradicional de les Terres Altes

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

2005 Noruega, 2006 Finlàndia, 2007 Islàndia, 2008 i 2012 Suïssa, 2009 Irlanda, 2010 Canadà, 2011 Escòcia, 2013 Holanda, 2014 Aigües croates i cims de Dolomites, 2015 Gal.les, 2016 Àustria, 2017 Lofoten
Last edit: per EvaV.

Re: Illes escoceses i Highlands fa 7 anys 8 mesos #43185

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Re: Illes escoceses i Highlands fa 7 anys 8 mesos #43186

Eva, el tema d'Escocia m'apassiona

Sopas

Scotch broth es el caldo pro afegint cibada I devegades pesols i/o llenties.
www.scottishrecipes.co.uk/scotchbroth.htm

Partan bree es una sopa de marisc. Es molt popular al nort d’Escocia

Cock-a-leekie soup es.wikipedia.org/wiki/Cock-a-leekie_soup

Crappit heid es.wikipedia.org/wiki/Crappit_heid

I els vegetals a part dels pesols I champis que ens els trobavem acompanyant molts plats

El rumbledethumps es.wikipedia.org/wiki/Rumbledethumps

Las galetes bonissimes!!! Els plumcakes, els Cake of apple (crec recorder qu’en deien apelpai, o algo aixi)….

M'oblidava els ronyons de vedella encara que no recordo si era a Escocia o Englaterra

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Last edit: per mar-mar.

Re: Illes escoceses i Highlands fa 7 anys 8 mesos #43187

Uau, mar-mar, unes aportacions molt interessants !

A estonetes intentaré anar-ho il.lustrant in-situ, per tal que em quedi més gravat al cap el que hem de tastar !

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

2005 Noruega, 2006 Finlàndia, 2007 Islàndia, 2008 i 2012 Suïssa, 2009 Irlanda, 2010 Canadà, 2011 Escòcia, 2013 Holanda, 2014 Aigües croates i cims de Dolomites, 2015 Gal.les, 2016 Àustria, 2017 Lofoten

Re: Illes escoceses i Highlands fa 7 anys 8 mesos #43198

Dons podem continuar amb una mica mes de gastronomia.

Porridge es l’armorçar tipic relitzat bullint llet amb civada i afegint fruits secs o frescos



Oatcakes son galletes de civada

Shortbread Les pots trobar aqui amb la marca walkers, son bonissemes, de fet crec recordar que les he comprat algunes vegades al lidl. Poden tenir 3 formes diferents una amb barretes rectangulars que llavors en diuen fingers, en forma rodona, i un’altre la Petticoat Tails es un cercle que un cop surt del forn es talla amb 8 porcions per tant en forma de triangla

www.walkersshortbread.com/

www.google.es/images?hl=ca&rlz=&q=Shortbread&um=1&ie=UTF-8&s...um=3&ved=0CD0QsAQwAg

Cranachan, elaborat amb farina de civada, nata i frambueses

las Oatcakes, galletas de civada que suvin van acompanyades por mel, formatge o fruites silvestres. Aquestes galletas durant el segle XIV les feien els soldats escocesos

I qu'et semble acabar amb un Café Escocés.

www.google.es/images?hl=ca&rlz=&q=cafe+escoces&um=1&ie=UTF-8...um=5&ved=0CD0QsAQwBA

i com no l'aigua de la vida, whisky

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Re: Illes escoceses i Highlands fa 7 anys 8 mesos #43202

Higland Games Crec qu'hauries de demanar el calendari per si coincideix amb la teva ruta, jo l'ultim que tinc es del 2009, per tant no et serveix.

A nosaltres ens va agrada molt el loch Lomond, paisatge bocolics, "Loch Lomond and the Trossachs National Park"

Penses visitar Rosselyn Chapel?

Uff!! vaig a la feina.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Re: Illes escoceses i Highlands fa 7 anys 8 mesos #43203

Intentaré posar imatges a tot el tema gastronòmic, és molt interessant. Així mentalment em queda més clar. Per exemple, a Irlanda, se m’hauria passat el formatge Cahills Porter si no n’hagués vist fotos abans.

No sabia que hi havia un cafè escocès, però tenint en compte la feina que vaig fer a Irlanda amb els cafès irlandesos, és una bona troballa. Veig que substitueix la nata per gelat.
Precisament fa poquet que he començat a llegir una nova guia de la pila que tinc pendents, i aquest migdia em tocava aquest tema.

Pel que fa als Highland Games, totalment d’acord, n’he de demanar el calendari. Suposo que a l’oficina de turisme d’Escòcia o de les Highlands.

El Loch Lomond sí que m’entrava dins els plans, i m’encanta saber que us va agradar tant. És el que més busquem, paisatges bucòlics.
Estic en una fase molt incipient, clavant moltes xinxetes al mapa dels desitjos. Després hauré de retallar, filtrar i centrar-nos només en algunes xinxetes.

La Rosselyn Chapel no entrava dins els plans, però és una passada ¡ O sigui que potser hi farem parada tot pujant cap al nord.

Sembla un sacrilegi, però em penso que no visitarem Edinburgh. No som molt de ciutats, prefereixo llacs, rius, pàrams deserts, platges solitàries, postes de sol. Tot i que la visita a Dublin, quan vam estar a Irlanda, ens va encantar. Això em fa dubtar
.
Tinc idea de pujar pel centre de les Highlands i baixar tot costejant per l’oest i visitant algunes de les Hèbrides.
Un dels punts que ens hem marcat com imprescindible, és Smoo Cave.

Quant de temps hi vau estar, mar-mar?
Vau visitar illes, de les Hèbrides? Realment feia falta reservar els ferries amb antel.lació?

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

2005 Noruega, 2006 Finlàndia, 2007 Islàndia, 2008 i 2012 Suïssa, 2009 Irlanda, 2010 Canadà, 2011 Escòcia, 2013 Holanda, 2014 Aigües croates i cims de Dolomites, 2015 Gal.les, 2016 Àustria, 2017 Lofoten

Re: Illes escoceses i Highlands fa 7 anys 8 mesos #43214

Pel que fa als Highland Games,crec que tan es a l’oficina de turisme d’Escòcia o de les Highlands.

La Rosselyn Chapel com ja deus saber ara es molt famosa per haber sortit al llibre El Codigo Davinci.
Hi ha una llegenda,(tret de wikipedia)


El Pilar de Aprendiz debe su nombre a una leyenda que implica al albañil responsable de la cantería en la capilla y a su joven aprendiz. Según la leyenda, el albañil fue en busca de inspiración de un pilar hacia roma y no se atrevía a realizar el trabajo sin haber visto la columna original. Así que emprendió un largo viaje con esa finalidad. El aprendíz del albañil tuvo un sueño donde vio el pilar terminado, lo dibujò y comenzó a realizar el trabajo. El albañil al volver de Roma ,vio la columna terminada, preguntó quien había sido, a lo que respondieron, su aprendíz. Preso de la ira, lo atacó con una maza hasta matarlo.

De fet es molt bonic et passo l'enllaç
es.wikipedia.org/wiki/Capilla_Rosslyn

les visites crec es fan en escoces

Dirección: Roslin, Midlothian, Scotland.

- Horari:
* del 1 de abril al 30 de septiembre: de 9,30 a 18 horas (de lunes a sábado); domingos de 12 a 16,45 horas.

* del 1 de octubre al 31 de marzo: de 9,30 a 17 horas (de lunes a sábado); domingos de 12 a 16,45 horas. Última admisión, media hora antes del cierre.

- Precio entrada: 7,70 libras para adultos; gratuíto para menores de 16 años.Horarios y precios actualizados en 2011

Referent a les visites de les illes, teniem previst fer alguna pro l'estat de la mar i la pluja ens ho va impedir.

Nosaltre varem visitar tambe Englaterra amb el mateix viatge, l'estada va ser uns 28 dies

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Last edit: per mar-mar.

Re: Illes escoceses i Highlands fa 7 anys 8 mesos #43215

Videos La Rosselyn Chapel, es podria parla tant...

vimeo.com/1228156

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Re: Illes escoceses i Highlands fa 7 anys 8 mesos #43216

Aviam ara, era aquet el que volia posar

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Re: Illes escoceses i Highlands fa 7 anys 8 mesos #43218

Continuant amb les il.lustracions del tema gastronòmic (text de la mar-mar, amb imatges i alguns textos afegits):

Cullen Skink es una sopa típica escocesa feta amb un peix semblant al bacalla, aquí será fumat amb patates i ceba. Crec que el que aqui anomenem "patates amb bacalla"
El nom d'aquesta sopa rica, saborosa ve del llogaret de pescadors de Cullen, a Elgin. "Skink" és una sopa feta originalment d'una canilla de carn de boví. Però en aquest cas, l'ingredient principal és el eglefino fumat.



Haggis:
El haggis és el plat típic escocès més conegut. Consisteix en un pesat empapussat que se serveix tradicionalment amb neeps and tatties, puré de colinap i patates.
És un plat molt condimentat i de sabor intens. Encara que existeixen moltes receptes, algunes de les quals utilitzen moques de cérvol, normalment s'elabora a base de moques de xai o ovella (pulmó, fetge i cor) barrejades amb cebes, farina de civada, herbes i espècies, tot això embotit dintre d'una bossa feta de l'estómac de l'animal i cuit durant diverses hores.

Fish and chips
A Anstruther hi ha un establiment que diu al cartell "Guanyador. Fish and Chips de l'Any, 2008-09, Regne Unit". Sí, la veritat. El millor F&C del Regne Unit en aquest petit racó d'Escòcia.
Probarás el fish and chips más rico de Escocia en los pueblos de pescadores de East Neuk en el sur de Saint Andrews, en la región de Fife. El Anstruther Fish Bar, establecimiento tradicional galardonado en 2000, 2001, 2002, 2006 y 2007, propone el imprescindible "fish and chips" escocés compuesto de eglefino frito rebozado y de patatas fritas, ¡un auténtico regalo para los sentidos! El pescado se compra todas las mañanas directamente en el muelle, por lo que el frescor está garantizado. El eglefino está cubierto con pan rallado (la receta es secreta) y se sirve acompañado de unas patatas fritas caseras hechas con patatas locales. Lo único que podemos decir es que utilizan avena para empanar el pescado antes de freírlo. Se sirve envuelto en papel de periódico, como cualquier "fish and chips" que se precie. Para tomar ahí o para llevar, acompañado de vinos escoceses. Anstruther Fish Bar en el sur de Saint Andrews www.anstrutherfishbar.co.uk © Nicolas Pelé


Scotch broth es el caldo però afegint cibada i de vegades pèsols i/o llenties.

Partan bree és una sopa de marisc. És molt popular al nord d’Escòcia

Cock-a-leekie soup: Sopa d'au (pollastre) amb porro.


Crappit heid:
Els seus orígens es remunten a les comunitats pesqueres del nord, les Hèbrides i Escòcia nord-est al segle XVIII. En un moment en que els diners eren escassos, els filets de peix més car, com el bacallà o el eglefino es vendrien en el mercat, les parts menys atractives i les despulles se les quedaven els pescadors per a la seva olla.
Consistia en el cap d'un bacallà de grans dimensions o peixos de mida similar rentat, decapat i després omplert amb una barreja de civada, sèu, ceba, pebre blanc i el fetge dels peixos en què es tracti. Avui en dia s'ha convertit en una raresa de plat.

Rumbledethump és un plat tradicional escocès que implica la barreja de patates, col, ceba, i es corona amb formatge i es posa al forn fins que es dauri. Normalment es serveix acompanyant la carn o també es menjava com un dinar pel seu compte.

Porridge. És l’esmorzar típic relitzat bullint llet amb civada i afegint fruits secs o frescos.
Es tracta d'un plat senzill, el que no li treu mèrit, i és molt saborós, especialment per a les persones que ens agraden molt els cereals.
Va ser aparentment inventat pels grecs, i es fa bàsicament bullint civada (o algun altre cereal) en llet, aigua o ambdós. És l'esmorzar tradicional d'Escòcia i d'alguns altres països del nord d'Europa.

Oatcakes són galetes de civada, que sovint van acompanyades de mel, formatge o fruites silvestres. Aquestes galetes durant el segle XIV les feien els soldats escocesos


Shortbread Les pots trobar aquí amb la marca Walkers, són boníssimes, de fet crec recordar que les he comprat algunes vegades al Lidl. Poden tenir 3 formes diferents: una amb barretes rectangulars que llavors en diuen fingers, en forma rodona, i un’altre la Petticoat Tails es un cercle que un cop surt del forn es talla en 8 porcions per tant en forma de triangle

Cranachan, elaborat amb farina de civada, nata i gerds


Cafè escocès: cafè, gelat de vainilla, sucre i whisky.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

2005 Noruega, 2006 Finlàndia, 2007 Islàndia, 2008 i 2012 Suïssa, 2009 Irlanda, 2010 Canadà, 2011 Escòcia, 2013 Holanda, 2014 Aigües croates i cims de Dolomites, 2015 Gal.les, 2016 Àustria, 2017 Lofoten
Last edit: per EvaV.

Re: Illes escoceses i Highlands fa 7 anys 8 mesos #43220

Eva ho tenia, no he volgut fila tan prim

Probarás el fish and chips más rico de Escocia en los pueblos de pescadores de East Neuk en el sur de Saint Andrews, en la región de Fife. El Anstruther Fish Bar, establecimiento tradicional galardonado en 2000, 2001, 2002, 2006 y 2007, propone el imprescindible "fish and chips" escocés compuesto de eglefino frito rebozado y de patatas fritas, ¡un auténtico regalo para los sentidos! El pescado se compra todas las mañanas directamente en el muelle, por lo que el frescor está garantizado. El eglefino está cubierto con pan rallado (la receta es secreta) y se sirve acompañado de unas patatas fritas caseras hechas con patatas locales. Lo único que podemos decir es que utilizan avena para empanar el pescado antes de freírlo. Se sirve envuelto en papel de periódico, como cualquier "fish and chips" que se precie. Para tomar ahí o para llevar, acompañado de vinos escoceses. Anstruther Fish Bar en el sur de Saint Andrews www.anstrutherfishbar.co.uk © Nicolas Pelé

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Re: Illes escoceses i Highlands fa 7 anys 8 mesos #43221

mar-mar ha escrit:

Eva ho tenia, no he volgut fila tan prim

Probarás el fish and chips más rico de Escocia en los pueblos de pescadores de East Neuk en el sur de Saint Andrews, en la región de Fife. El Anstruther Fish Bar, establecimiento tradicional galardonado en 2000, 2001, 2002, 2006 y 2007, propone el imprescindible "fish and chips" escocés compuesto de eglefino frito rebozado y de patatas fritas, ¡un auténtico regalo para los sentidos! El pescado se compra todas las mañanas directamente en el muelle, por lo que el frescor está garantizado. El eglefino está cubierto con pan rallado (la receta es secreta) y se sirve acompañado de unas patatas fritas caseras hechas con patatas locales. Lo único que podemos decir es que utilizan avena para empanar el pescado antes de freírlo. Se sirve envuelto en papel de periódico, como cualquier "fish and chips" que se precie. Para tomar ahí o para llevar, acompañado de vinos escoceses. Anstruther Fish Bar en el sur de Saint Andrews www.anstrutherfishbar.co.uk © Nicolas Pelé


Ho apunto al post on surt la foto.
El que passa és que això queda a la costa est, una mica per sobre Edinburgh, una mica fora de ruta.
Però gana, en fa !!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

2005 Noruega, 2006 Finlàndia, 2007 Islàndia, 2008 i 2012 Suïssa, 2009 Irlanda, 2010 Canadà, 2011 Escòcia, 2013 Holanda, 2014 Aigües croates i cims de Dolomites, 2015 Gal.les, 2016 Àustria, 2017 Lofoten

Re: Illes escoceses i Highlands fa 7 anys 8 mesos #43230

Eva, referent al tema d'Edimburg, sabent que no t'agraden les ciutats, no es el meu cas, podris estar-hi un dia si vas a Rosslyn Chapel perque crec que esta a uns 11 km al sur.

Penso que no aniras a Stirling pro deixo un video per si algun en vol pendre nota

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Aniversaris

manel (23.10), Ddolors en 7 dies (30.10), XANU en 7 dies (30.10), joan i andreu en 9 dies (01.11), vistur en 10 dies (02.11), LaSanta en 12 dies (04.11), avisuso en 32 dies (24.11), Gebra en 35 dies (27.11)

Alguns viatges

  • Bretaña, Normandía i París +

    Durante un año he estado leyendo los relatos de los compañeros caravanistas y autocaravanistas en sus diferentes viajes, esta vez, y como apoyo a aquellos que se han molestado en Llegir més
  • Almeria +

    Diuen els entesos que els musulmans quan van veure la tranquil·la badia d’Almeria, els hi va semblar un gegantí mirall, i per això la van batejar Almería, el-mirall. I de Llegir més
  • Nadal a l'Alsàcia +

    Si hi ha algun lloc a Europa que es celebri el Nadal amb especial interès és a Alsàcia. Tota Alsàcia es tomba a lluir els carrers, places i especialment les Llegir més
  • Sortida als estanys de la Pera, a la Cerdanya +

    Aquest és el relat rebut d'en Jofranc sobre la seva sortida als estanys de la Pera, al passat mes de Juny 2011 i romandrà a l'apartat de Sortides amb les Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25

El butlletí

Legalment t'hem de dir que, en registrar-te, acceptes la nostra política de privacitat de les dades i les regles legals. Pots accedir a elles a través dels botons que hi ha al final de la pàgina.